Odlična suradnja Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci i križevačke građevinske tvrtke Radnik

Odlična suradnja Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci i križevačke građevinske tvrtke Radnik

Učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci posjetili su građevinski sajam BAU 2023 u Münchenu, a u organizaciji križevačke građevinske tvrtke Radnik d.d.


“Svi znamo koliko nam putovanje i upoznavanje novih običaja, ljudi i krajeva otvara horizonte. Svi znamo koliko nam je jasnija svrha nekih postupaka i poslova kako u profesionalnom tako i u svakodnevnom životu kad stvari pogledamo iz drugog kuta i druge perspektive (kad uđemo u tuđe čizme). Upravo to je razlog održavanja raznih vrsta izvanučioničke nastave i pisanja Erasmus+ projekata za nastavnike i učenike. Upravo ovu točku našli su kao jednu od poveznica za suradnju križevačka građevinska tvrtka Radnik d.d. i Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci”, poručili su iz škole.


Još početkom školske godine nastavnici u građevinskom sektoru Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci planirali su posjet svjetskom građevinskom sajmu BAU 2023. koji se svake druge godine održava u bavarskoj prijestolnici Münchenu.


Međutim, u organizaciji posjeta takvom specijaliziranom sajmu teško se snalaze turističke agencije, a škole i nastavnici još teže. Ponude za organizaciju ne stižu, a cijene lete u nebo i onemogućavaju mnogim učenicima i nastavnicima da vide novosti u građevinskom sektoru koje nigdje drugdje još ne mogu vidjeti.

Prilikom razgovora s predsjednikom i tajnikom tvrtke Radnik d.d. na zadnjem Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije u 11. mjesecu u Križevcima došlo je do ideje da tvrtka Radnik pomogne u organizaciji i provedbi posjeta sajmu BAU 2023. što se i provelo.


Više na: https://prigorski.hr/odlicna-suradnja-srednje-skole-ivan-seljanec-krizevci-i-krizevacke-gradevinske-tvrtke-radnik