Pasta Bridge – prvo natjecanje u izradi konstruktivnih mostova od špageta i vrućeg ljepila

Pasta Bridge – prvo natjecanje u izradi konstruktivnih mostova od špageta i vrućeg ljepila

Tvrtka Radnik d.d. Križevci, jedna od vodećih građevinskih kompanija na području Republike Hrvatske aktivno sudjeluje u projektima, sponzorstvu i partnerstvu s ustanovama koje obrazuju visoko školovane osobe iz područja građevinarstva, a s ciljem pronalaženja i  izbora kadrova i kadrovskom razvoju tvrtke i na taj način se povezuje sa budućim stipendistima, a kasnije i s kvalitetnim kadrom.


Obzirom da je kadrovska politika jedna od važnijih elemenata svake ozbiljne tvrtke imamo razlog da se investira u kadrove što smatramo jednu od isplativijih investicija. U profiliranju kadrova, značajnu ulogu ima kadrovska služba, koja sudjeluje u pripremi, selekciji i zapošljavanju kadrova.


Kako bi stupili u kontakt sa budućim potencijalnim stipendistima i privukli studente da se odluče na stipendiranje i zaposlenje nakon završenog fakulteta, kadrovski odjel tvrtke Radnik d.d. Križevci, sudjeluje u svim važnijim aktivnostima srednjeg i visokog školstva građevinske struke na ovom području.


Tako smo i u petak, 28. travnja 2023. godine, na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu, sudjelovali kao sponzor natjecanja kreativnog, konstruktivnog i društvenog koncepta „Pasta Bridge“ sa ALFA partnerskim paketom u iznosu od 400,00 eura.


Na samom natjecanju studenti TVZ-a su konstruirali  i gradili mostove od špageta, koji su trebali prevladati određeni raspon (75 cm) te podnijeti što veću težinu opterećenja mosta. Natjecanje se odvijalo između 18 grupa studenata (3-4 studenata po grupi, različitih godina studija) koje su na raspolaganju imale jednaku količinu resursa (500 grama špageta) te vezivnog kompozita (vruće ljepilo u pištolju).


Pobjednička grupa bila je ona čiji je most izdržao najveću težinu.


Među 18 grupa, odnosno 65 studenata, prva tri mjesta osvojili su:

1.      Ekipa „Dilatacijski dren“ čiji je most izdržao težinu od 29,7 kilograma pijeska,

2.      Ekipa „Domaći rezanci“ čiji je most izdržao težinu od 18,2 kilograma pijeska te

3.      Ekipa „Makaroni“ čiji je most izdržao težinu od 14,9, kilograma pijeska.


Najbolje grupe nagrađene paketima promotivnih materijala sponzora (kemijske, rokovnici, blokovi, privjesci) i novčanom nagradom.


Najbolja ekipa „Dilatacijski dren“ od strane tvrtke Radnik d.d., osim promotivnog materijala nagrađena je knjigom Radnik d.d. izdanoj povodom 70 godina postojanja.


Tvrtka Radnik d.d. Križevci kao sponzor natjecanja, nagrađena je Zahvalnicom za sudjelovanje na prvom natjecanju u izradi konstruktivnih mostova od špageta i vrućeg ljepila. 

IMG_20230428_190702
pasta
pasta2
Image2