Križevački Radnik gradi jednu od najmodernijih poslovnih zgrada u Hrvatskoj

Križevački Radnik gradi jednu od najmodernijih poslovnih zgrada u Hrvatskoj

Infobip broji sitno do završetka radova na kampusu Alpha Centauri, koji prema uzoru na one iz Silicijske doline gradi između poslovnih zgrada Microsofta i DHL-a u zagrebačkoj Svetoj Klari, piše lidermedia.hr

Izvođač radova je križevački Radnik, a riječ je o modernoj sedmerokatnici koja će se protezati na gotovo 12.000 četvornih metara i uz poslovni prostor obuhvaćat će i 27 smještajnih jedinica za Infobipove zaposlenike iz cijeloga svijeta.

Inače, u srpnju je tvrtka Infobip u jeku korone prikupila više od 200 milijuna dolara, što je najveće europsko softversko ulaganje serije A financiranja u posljednjih nekoliko godina.

Zagrebački kampus koji nosi naziv nama najbližeg Sunčeva sustava i u koji vodnjanski div ulaže 120 milijuna kuna obuhvaćat će 20 tisuća četvornih metara zemljišta.

– Kampus će biti kapaciteta za 650 zaposlenika i omogućit će im najbolje uvjete za rad u najmodernijem okružju. Poluotvoreni uredi sadržavat će fiksna i roaming radna mjesta, klasične sobe za sastanke, kao i prostorije za prezentacije i brainstorming sastanke između SCRUM timova. Na četvrtoj etaži nalazit će se javni prostori, među kojima i menza za zaposlenike te dvorana za predavanja, a najvećim će se dijelom rasprostirati krovna terasa, na više od tisuću kvadratnih metara – opisuju iz Infobipa projekt koji potpisuju arhitekti studija za arhitekturu i urbanizam 3LHD, a za čije je unutarnje uređenje zadužena Fabrika.

Zgrada je zamišljena tako da su prostori različite namjene složeni jedni na druge po visini: parkiralište u prizemlju, tri etaže uredskih prostora, javna etaža s restoranom i konferencijskom dvoranom te tri etaže sa smještajem (ukupno 27 stanova), navodi se u casopis-gradjevinar.hr

Za dizajn interijera zaslužna je tvrtka Fabrika d.o.o. Gradnja toga velikoga kompleksa započela je u rujnu 2019., a glavni izvođač radova je tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca.

Nadzor nad gradnjom povjeren je tvrtki PMD Savjetovanje.

Inače, tvrtka Infobip je osnovana 2006. kao pružatelj usluga i tehnologija za komunikacije tvrtki s kupcima i korisnicima kroz SMS poruke i druge messaging aplikacije (usluge im koriste WhatsApp i Viber, te Uber i Unilever, među ostalima), u svijetu je povezan s preko 600 operatera, a ukupno na šest kontinenata ima zaposlenih nešto preko 1800 ljudi.

05.11.2020., Zagreb- Radovi na gradnji novog poslovnog kompleksa INFObipa, vodece hrvatske IT kompanije iz Vodnjana. Vrijednost investicije u nove prostore je 120 milijuna kuna i nalazi se na raskrizju Utinjske i Lukoranske ulice u naselju Sveta Klara. Izgled ove poslovne zgrada i kampusa je osmislio arhitektonski studio 3LHD Photo: Igor Soban/PIXSELL

Također, nedavno je proglašena najboljim pružateljem A2P SMS usluga na svijetu, ulaganjem 200 milijuna dolara od strane investicijskog fonda One Equity premašila je vrijednost od milijarde dolara.