Potpisan ugovor o radovima u aglomeraciji Koprivnica

Potpisan ugovor o radovima u aglomeraciji Koprivnica

Svečano potpisivanje ugovora za izvođenje radova na proširenju postojećeg sustava odvodnje na nova naselja u aglomeraciji Koprivnica, Grupa 1- Građevinski radovi izgradnje sustava odvodnje, u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Koprivnica“, održano je u ponedjeljak u Gradskoj vijećnici Grada Koprivnice.

Naime, Odlukom o odabiru kao najpovoljniji ponuditelj odabran je Radnik d.d., Ulica kralja Tomislava 45, Križevci.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 150.656.157,42 kuna bez PDV-a.

Pored predstavnika ugovornih strana Zdravka Petrasa, direktora Koprivničkih voda te Mirka Habijaneca, predsjednik Uprave Radnika, , potpisivanju ugovora prisustvovali su i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, dipl.oec., te zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, dipl.ing.bioteh. te Darko Koren, župan Koprivničko-križevački.

– Kanalizacijska mreža će se izgraditi u devet naselja, a to su Sigetec, Hlebine, Drnje, Botovo, Torčec, Đelekovec, dio naselja Imbriovec, Subotica Podravska i Rasinja. Ukupno se planira izgraditi 75,5 kilometara kanalizacijske mreže, 27 crpnih stanica, 2400 kanalizacijskih priključaka i 1425 vodovodnih priključaka – kazao je Zdravko Petras.

Inače, projekt sufinancira Europska unija s 102 milijuna kuna, odnosno 68 posto. Mirko Habijanec kazao je kako je javna nabava prošla bez većih poteškoća.

– Posao je zahtjevan, no mi imamo sredstva i znanja, i ljudske kapacitete za to napraviti. Na projektu će sudjelovati velik broj domaćih kooperanata i poduzeća, što je po meni garancija kvalitete za završne radove – istaknuo je.

Darko Koren smatra kako je ovo kruna svih aktivnosti gdje je i sâm svjedok dugi niz godina, a ovakvi projekti su dokaz uspješnosti onih koji na njima rade.

– Veoma je bitno da ljudi s ovog područja rade na tom projektu – zaključio je.

Za kraj prisutnima se obratio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je posebno pohvalio Zdravka Petrasa i njegov tim, ali i zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića, inače rođenog Koprivničanca koji nije zaboravio odakle dolazi.

Prigorski.hr